top of page
Båtcharter på ostkusten

Upptäck Ostkusten

vatten Ripples

Välkomna till Stockholm

Säsongen 2024 öppnar vi vår bas i Saltsjöpir Marina för tredje året. I Stockholms skärgård finns över 30 000 öar - upplev de bästa pärlorna tillsammans med oss.

 

Varmt välkommen till huvudstaden 2024!

Segla på Ostkusten med Yacht Charter - vi erbjuder båtuthyrning i Stockholm
Ocean Water

Segla på Ostkusten

Stockholms skärgård är den största i Sverige med ca 30 000 öar, varav 200 bebodda. Bara Skärgårdshavet i södra Finland är större. Skärgården börjar i Södermanland och följer kusten upp till Uppland. Stockholms skärgård brukar delas upp i tre delar, den norra, den södra samt den mellersta delen.

 

Norra skärgården benämns oftast med Vaxholm som startpunkt i söder och Norrtälje i norr. Pratar man om den södra skärgården är det oftast mellan Dalarö ner till Nynäshamn man pratar om. Mellan Vaxholm och Dalarö befinner sig de öarna som i folkmun är mellersta delen.

 

Som ni ser på kartan ligger vår bas i mellersta delen, närmre bestämt i Saltsjöbaden, perfekt var du än vill segla. Några distanser ut ligger Sandhamn, ostkustens motsvarighet till Marstrand. Vaxholm, Utö, Möja och Finnhamn är andra välbesökta öar i närheten.

Är man till sjöss flera veckor finns många alternativ. Söder om Stockholms Skärgård finns vackra S:t Annas skärgård - befinner man sig där nere kan det vara värt att segla över till Gotland. Norr om Stockholm finns den så omtalade och speciella Höga Kusten. 

Saltsjö Pir Marina

Vår nya bas i centrala Stockholm!

Upptäck det bästa från skärgården

Med över 40 år på vattnet kan vi rekommendera det absolut bästa från de

svenska skärgårdarna. När ni bokar båt med oss hjälper vi gärna er ta fram en rutt som passar just era önskemål. Läs gärna mer om några av våra favoritplatser på ostkusten nedan.

Image by Matthew

Vaxholm

Vaxholm är en egen tätort i Uppland och centrum kan upplevas med gångavstånd från gästhamnen. En avkopplande skärgårdsstad med stort utbud, oavsett vad du är ute efter.

Besök Sandhamn - båtcharter på ostkusten

Sandhamn

En historisk ö med fantastiskt läge. I Sandhamn finns det gott om restauranger, barer och butiker men ön är stor och för dig som vill åt lugnet är Sandhamn en plats även för dig.

Besök Ingmarsö - båtcharter på ostkusten

Ingmarsö

På Ingmarsö finns den avkopplande skärgårdsidyllen och den levande skärgården. Här ligger du skyddad från alla vindar och kan i lugn och ro avnjuta fantastiska solnedgångar.

Besök Dalarö - båtcharter på ostkusten

Dalarö

Benämns ibland som porten till paradiset. Dalarö är platsen där historien och framtiden möts. Här finns tre gästhamnar med fantastisk service och otroliga faciliteter. 

Besök Fjäderholmarna - båtcharter på ostkusten

Fjäderholmarna

En av de närmaste skärgårdsöarna, ofta ett bra stopp sista kvällen. Här finns det gott om mat, hantverk och en fantastisk natur. Ett populärt ställe för både stockholmare och turister.

Besök Grinda - båtcharter på ostkusten

Grinda

Att Grinda är en av de mest populära destinationerna i skärgården är förståeligt. Gästhamnen är väldigt fin och härifrån är det nära till både stränder, klippor och promenadstråk.

Ocean Water

Segla med skeppare

Väljer du att segla med skeppare krävs inga tidigare erfarenheter av segling eller båtliv. Skepparen, med stor kunskap om skärgården, tar er till fantastiska platser utefter era önskemål. En plan läggs upp i Saltsjöpir Marina innan avfärd, därefter är det bara att luta sig tillbaka och njuta. För dig som har intresse är detta en fantastisk möjlighet att lära sig segla!

Båtar 2022 Saltsjöpir

FLEET STOCKHOLM

Begär offert Saltsöpir
Hamn i Marseilles

Förfrågan Stockholm

Önskemål

Extra Utrustning

Kontakt

Tack. Vi svarar så fort vi kan.

bottom of page