top of page
_edited.jpg

GREKLAND

BAS ATEN

segel

Basen i Aten är lättillgänglig genom stadens internationella flygplats. Många resenärer stannar gärna någon dag extra i Aten innan eller efter seglingen för att utforska staden som är full av gamla rutiner, häftiga museer, men också ett pulserande nattliv. Basen i Aten är belägen i Alimos Marina på västkusten, idealiskt beläget för att direkt ta sig ut till öarna i Saroniska viken eller för att segla ut till västra Kykladerna.

 

För er med tidspress, eller för er som inte är intresserade av de första timmarnas segling utanför Aten, har vi också en charterbas i Lavrion, mindre än en halvtimmes bilresa från Atens flygplats - perfekt om du vill att segla bara en eller två timmar efter landning!

 

Basen i Alimos Marina erbjuder många val, både enskrovs och katamaraner - med eller utan skeppare. Alla båtar i Aten går dessutom att få med svensk skeppare men boka i tid. Våra svenska skeppare har ofta fullt upp då trycket är högt!

Att segla från Aten

När man utgår från Aten seglar man oftast utifrån ett av två alternativ. Antingen utforskar du de Saroniska Öarna eller Kykladerna. Du får självklart lägga upp din tid precis som du vill och vi hjälper mer än gärna till att lägga upp en trip som passar just dina önskemål.

Saroniska Öarna

Saroniska Öarna med Aegina, Poros, Hydra, Spetses och Peloponnesiska kusten erbjuder en relativt smidig segling - nästan helt skyddad från starka vindar. Den Saroniska ruttenr rekommenderas starkt för enkel segling, särskilt i juli och augusti när de starka norra vindarna blåser ner i Kykladerna.

 

De Saroniska Öarna är ett bra område för en veckas charter tack vare de relativt korta segeltiderna mellan destinationerna. Längs denna rutt hittar du hisnande vyer över östäder, slott, små fiskehamnar och orörda ankarplatser.

Kykladerna

Kykladerna är en grupp öar som ligger mitt i det fantastiska Egeiska havet. Kykladerna är en av världens mest besökta öar för seglingsentusiaster från alla världens hörn.

Upptäck de traditionella vitkalkade husen som ligger som en trappa ner mot det kristallklara blåa vattnet. Oändliga möjligheter för utforskning och ett stort utbud av destinationer, oavsett vad du är ute efter. Att segla i denna skärgård kräver en del erfarenhet eftersom vindarna, särskilt i juli och augusti, kan vara ganska starka. 

Välj mellan "Saronic Gulf" eller "Cyclades Islands" när du utgår från Aten

Klicka på bilden för att förstora

Santorini

Segla ända ut till vackra Santorini

Båtar

BÅTAR ATEN

Behöver du hjälp?

Vi hjälper dig gärna hitta båten som passar just dig, kontakta oss så berättar vi mer om våra alternativ.

Förfrågan Grekland
bottom of page