top of page
_edited.jpg

Upptäck Grekland

_edited_edited_edited_edited.jpg

BASER 8

SÄSONG APRIL-OKTOBER

BÅTAR 142

_edited.jpg
Grekland.jpg

En vanlig dag i Grekland - du söker upp en vacker vik med turkosfärgat vatten, lägger ankare på 4-5 meters djup, badar, snorklar och äter en god lunch i sittbrunnen. Därefter seglar man till hamnen för kvällen. Utforska byn, ta en drink och upplev kulturen. När solen gått ner vid ca 21-tiden är det dags för en god middag på någon mysig restaurang. Ja, grekerna äter sen middag.

segel

Upptäck Grekiska övärlden i våra charterbåtar där du färdas i varma vatten från djupblått hav till turkosgrönt vatten i vikar som du hittar överallt i den Grekiska arkipelagen. Där kan du uppleva lugnet och stillheten, du behöver aldrig trängas med andra båtar då skärgården är så stor och öarna många.

I hamnarna finns det mesta att köpa i butikerna och gott om mysiga restauranger med god grekisk mat. Det finns gott om vänliga och hjälpsamma lokalbor som gärna tipsar om lokala sevärdheter och promenadstråk i pittoreska gränder.

Grekland har Europas längsta kustlinje med 15.000 kilometer. I jämförelse med svenska vatten så är Grekiska vatten lättnavigerat då skärgården nästan är helt ren från undervattensgrund. Däremot kan vindarna variera och växla under samma dag från lätt bris till kuling lite beroende vilket område man seglar i och vilken tid på säsongen man är där.

Många av charterbåtarna ligger i Kalamaki Athen som är ett geografiskt bra läge för att kunna välja vilket område man vill segla till. Saroniska havet som ligger närmast har några fina öar, såsom Egina, Poros, Hydra samt hela Peloponnesos med många hamnar och byar att besöka. Saroniska havet är ofta skyddat från de stora havsvågorna, så länge det inte blåser starka sydliga vindar. Den behagligaste tiden för oss nordbor är april-juni och september-november med ca 30 grader varmt. I juli och augusti ligger temperaturen ibland upp mot 38 grader. 

Image by Alex Blăjan
Image by Daniel Olah

UTAN SKEPPARE

Young man sailing in caribbean sea_edited_edited.jpg

MED SKEPPARE

romantic lunch on motor yacht at sunset, Table setting at a luxury yacht._edited.jpg

MED BESÄTTNING

   Baser i Grekland (8)   

Image by Alexander Mils

Korfu

UTFORSKA
Image by Mikuláš Prokop

Lefkas

UTFORSKA
Image by Giannis Skarlatos

Volos

UTFORSKA
ocean

Lavrion

UTFORSKA
Image by Johnny Chen

Mykonos

UTFORSKA
Image by Despina Galani

Paros

UTFORSKA
kos.jpg

Kos

UTFORSKA

Behöver du hjälp?

Vi hjälper dig gärna hitta båten som passar just dig, kontakta oss så berättar vi mer om våra alternativ.

Hamn i Marseilles

Förfrågan Grekland

Önskemål

arrow&v
arrow&v

Kontakt

Tack för din förfrågan, vi hör av oss så snabbt som möjligt!

Förfrågan Grekland
bottom of page