Image by Artiom Vallat

Upptäck Grekland

5

Antal baser

Säsong

APRIL-NOVEMBER

94

Antal båtar

Upptäck Grekiska övärlden i våra charterbåtar där du färdas i varma vatten från djupblått hav till turkosgrönt vatten i vikar som du hittar överallt i den Grekiska arkipelagen. Där kan du uppleva lugnet och stillheten, du behöver aldrig trängas med andra båtar då skärgården är så stor och öarna många.

I hamnarna finns det mesta att köpa i butikerna och gott om mysiga restauranger med god grekisk mat. Det finns gott om vänliga och hjälpsamma lokalbor som gärna tipsar om lokala sevärdheter och promenadstråk i pittoreska gränder.

Grekland har Europas längsta kustlinje med 15.000 kilometer. I jämförelse med svenska vatten så är Grekiska vatten lättnavigerat då skärgården nästan är helt ren från undervattensgrund. Däremot kan vindarna variera och växla under samma dag från lätt bris till kuling lite beroende vilket område man seglar i och vilken tid på säsongen man är där.


Havet runt Grekland är uppdelat i olika områden, såsom Saroniska öarna, Cykladerna, Sporaderna, Tolvöarna och Joniska öarna.

Många av charterbåtarna ligger i Kalamaki Athen som är ett geografiskt bra läge för att kunna välja vilket område man vill segla till. Saroniska havet som ligger närmast har några fina öar, såsom Egina, Poros, Hydra, Spetses samt hela Peloponnesos med många hamnar och byar att besöka. Saroniska havet är ofta skyddat från de stora havsvågorna, så länge det inte blåser starka sydliga vindar.
Den behagligaste tiden för oss nordbor är april-juni och september-november med c:a 30 grader varmt. I juli och augusti ligger temperaturen ibland på upp mot 36-38 grader. 

greece-1776226_1920.jpg
seitan-limania-beach-2636033_1920.jpg
beautiful-landscape-1927327_1920.jpg

Något som är mycket uppskattat är när man söker upp en vacker  vik i lä med turkosfärgat vatten, lägger ankare på 4-5 meters djup, badar och snorklar. Sen äter man en god lunch i sittbrunnen bestående av greksallad, gott bröd och en kall öl. Därefter seglar man till någon hamn för kvällen och lägger till med aktern mot bryggan. På kvällen tar man en drink i sittbrunnen och titta på folklivet i hamnen för det är i hamnarna som det mesta händer. När solen har gått ner vid ca 21-tiden är det dags för en god middag på någon mysig restaurang (grekerna äter sen middag).

BASER

UPPLEV

När du bokar en av våra båtar hjälper vi dig naturligtvis ta fram ruttförslag utefter just era önskemål. Vi tipsar om öar, platser, restauranger och sevärdheter och hjälper dig från tanke till verklighet.

Kontakta oss för mer info / offert
arrow&v

Tack för ditt meddelande. Vi återkommer så snart vi bara kan!